Гъвкави светодиодни екрани - цена, наем и продажба - Холограми, проекционни и интерактивни решения и инсталации - Interactive Bulgaria
+7(800)250-92-51
Понеделник - Пятн.
от 9:00 до 19:00
 • Език на сайтаБългарски
 • Холограмни решения Проекционно оборудване Интерактивни решения

  Гъвкави светодиодни екрани

  Научно-техническият прогрес не позволява човешката дейност в която и  да е област да остане консервативна и непроменена. Рекламната индустрия има призванието да лансира на пазара новостите, и за нея тази тенденция важи с пълна сила. Обичайните плакати и щандове отстъпват място на  по-съвременни информативни носители.

  Един от новите и високо ефективни инструменти на професионалистите в рекламната сфера е гъвкавият светодиоден екран. Той позволява да се представи по оригинален начин различна видео информация и в същото време осигурява и ефектно осветление на помещението, в което е позиционирано.

  Екранът се състои от контролер и светодиодни инструменти. Всеки светодиоден инструмент играе роля на своеобразен пиксел, който излъчва частица светлина с определени характеристики. Контролерът осигурява възпроизвеждането на светлинните композиции и видео информация на екрана.

  Гъвкавият светодиоден екран притежава редица неоспорими преимущества. Първото от тях е произволната форма, в която може да бъде изработен. Екранът лесно се монтира – не са необходими специално подготвени площадки и комуникации.

  Екипът от монтажисти подготвят конструкцията в желаната форма в много кратки срокове. Теглото на устройството не е голямо, което значително намалява разходите за транспорт в сравнение с обикновените екрани. Предварително подготвената програма за излъчване върху гъвкавия екран се възпроизвежда от контролера, като управлението не изисква специална подготовка. Светодиодните елементи могат да играят ролята на осветителни тела, а могат да са и част от екрана за излъчване на сложна видео-информация.

  Потребителски характеристики и особености на светодиодните екрани

  Гъвкавият светодиоден екран в София

  Съществуват няколко дизайна на светодиодните екрани. В основата си това е гъвкава мрежа  с проводници, върху която са закрепени светодиодите. В някои от случаите диодите излъчват само определена светлина. От светодиодите се образува пиксел. В състава му влиза, например, два червени, син и зелен светодиоди. Пикселите могат да се събират в светодиодни матрици и светодиодни клъстери. Разликата между тях е в начина на разполагането на светодиодите,  както и в начина им на управление.

  Размерите на съвкупните пиксели варира в диапазон от 1 до 10 мм. Колкото е по-малък пикселът, толкова е по-голяма резолюцията на гъвкавия екран и толкова е по-високо качеството на изображението, което се възпроизвежда. Светодиодният екран може да бъде окомплектован от модули с различни размери, което значително увеличава преимуществата с оглед на параметрите на устройствата при провеждане на мероприятие. Модулът представлява отделен функционален блок, където от едната страна са разположени светодиоди, а от другата – радио детайли.

  Съществуват и така наречените виртуални пиксели. Това е набор от светодиоди, които конструктивно не са свързани помежду си,  а софтуерно се подбират според нуждата.

  Качественият светодиоден екран има висок клас защита от атмосферни влияния и може да работи на открити пространства независимо от климатичните условия.

  Начини на използване на светодиодните екрани

  Гъвкавият светодиоден екран, наем в София

  Гъвкавостта и голямата вариативност във формите и размерите на светодиодните екрани позволяват да се създаде конструкция с най-различна сложност. Това може да бъде неголям екран от презентационен тип, или екран, който се използва за осветление на мероприятието. Това може да е платно, закрепено на фасада на сграда, което ще излъчва информация, видна от много голямо разстояние. Голямото платно с качествена светлинна програма само по себе си е привличащо вниманието шоу, още повече – формата на екрана може да е всякаква, а не само плоска. Също така, екранът може да е свето пропусклив и прозрачен, което означава, че той може да се монтира на всяка стена, включително и там, където има прозорци.

  С гъвкавия светодиоден екран рекламната кампания или тържеството придобива нова форма и цвят. Екранът много лесно се вписва във всеки интериор и става централен елемент на дизайна, както и основна информационна платформа на мероприятието. На практика няма ограничения в използването му, всичко зависи от желанието на клиента и фантазията на дизайнерите. Гъвкавият екран позволява да се създаде всякаква геометрична фигура. Това е ценно качество при изграждане на интериора: екранната мрежа може да бъде използвана за да се скрият комуникациите в помещението, или да бъде украсена с нея колона, както и за зониране на помещението.

  Разходите за използване на светодиодния екран са повече от приемливи. Известен факт е, че светодиодите, при равни други характеристики, са много по-икономични отколкото всяко друго осветително тяло.

  Нашата компания предлага светодиодни екрани под наем. Наемът е особено подходящ за тези, които провеждат рекламни кампании и специални събития еднократно, т.к. разходът за придобиването на устройството няма възвръщаемост, когато употребата му е рядка.

  Наемът е в пъти по-изгоден финансово и освобождава наемателя от ангажимента за поддържането на устройството, съхранението и транспортирането му. Компанията-наемодател има пълната грижа за това. Ние осигуряваме транспорта, както и качествен и своевременен монтаж на избраното устройство. След края на мероприятието нашите служители в кратък срок демонтират оборудването и го доставят на склад.

  Нашите консултанти могат да помогнат в избора на подходящия светодиоден екран, ще намерят най-подходящото решение за определената ситуация. Достатъчно е само да се оформи заявка за това в сайта, или да се обадите по телефона.