Екран от мъгла - цена, наем и продажба - Холограми, проекционни и интерактивни решения и инсталации - Interactive Bulgaria
+7(800)250-92-51
Понеделник - Пятн.
от 9:00 до 19:00
 • Език на сайтаБългарски
 • Холограмни решения Проекционно оборудване Интерактивни решения

  Екран от мъгла

  Мъгливият екран е мечтата на илюзиониста. Вече живеем във време, в което 3D технологията вече не учудва никого. Тя е заменена от това изобретение.

  Първоначалното запознаване с работата му размива рамките на реалността и създава усещането, че триизмерното изображение във въздуха е магия.

  Къде може да се използва този екран?

  В развлекателния бранш. Технологията ще украси и разнообрази всеки празник. На него могат да се гледат снимки или видео, но трябва да имате предвид факта, че на първо време вниманието на зрителя ще е концентрирано не върху съдържанието, а върху начина на работа на самото устройство. То може да стане черешката на тортата във всеки ресторант или клуб.

  В рекламата. Когато решихме, че капризният и презадоволен клиент вече не може да бъде изненадан с нищо, се появи това чудо на техниката – екран от мъгла. Висящото във въздуха изображение не оставя равнодушен никого. То може да бъде използвано и при презентации за партньори и сътрудници на фирмата.

  В образованието. Когато преподавателите не могат да привлекат вниманието на учащите, а аудиторията е загубила всякакъв интерес към учебния процес, на помощ идва мъгливият екран. Той може да показва изображения по темата, или да визуализира земното кълбо.

  Екран от мъглаВ театрите. Новите технологии, 3D филмите и други подобни технологии повлияха негативно върху театралното изкуство. Но сега театърът може да обърне прогресът в своя полза. Използването на плуващи във въздуха обекти със сигурност ще прикове вниманието на хората.

  Изобретението очарова зрителя и занимава мислите му. Възторженият зрител се старае да разгадае тайната на работата му. И това не е за учудване: как да обясним големия свръх реалистичен обект без опора и без да се вижда екран. Най-добрите инженери и програмисти дълги години разработваха това чудо на техниката. В този момент само три са държавите, които могат му се наслаждават – САЩ, Финландия и Русия. Упоритият труд на най-добрите специалисти създаде технология с ефект, напомнящ холограмата.

  Създадената високотехнологична сложна конструкция е много лесна за използване – с нея може да се справи и ученик.

  Невероятният ефект, който тя има върху зрителя, съчетан с лесната й употреба превърнаха това необичайно средство за визуализация в желан обект за много частни и държавни учреждения.

  Екран от мъгла, или как да създадем чудо от вода?

  Тайната съставка в работата на екрана е водата. Екранът се състои от течни молекули, създаден е на основата на обикновена вода. За да работи е нужно само да бъде свързана с водоизточник. За да се увеличи срока на експлоатация, се препоръчва да се работи с дестилирана вода.  Същността на технологията е в това, че генериращото устройство разпрашва миниатюрните частици в нужната посока. Апаратът се позиционира на тавана, затова остава незабелязан за зрителя. Единственото, което той вижда яркото изображение, което плува във въздуха. При допир с изображението се усеща само лека прохлада. Не се образува конденз. Микрочастиците получават слаб отрицателен заряд, хаотично отблъсквайки се една от друга те образуват суха и хладна мъгла. Дебелината на екрана е около 2 см., но изображението е ясно, ярко и реалистично.

  Особеното при технологията е многослойният екран. За основа служи централният слой, обогатен със студена мъгла. Отстрани има два плътни, защитни слоя. Те осигуряват непрекъснатата работа на основния слой при всякакви климатични въздействия.

  Разнообразието на моделите позволява избор измежду абсолютно невидим за зрителя екран или дисплей, състоящ се от полупрозрачни струя мъгла. Контролът на условията на работа позволява дисплеят да остане невидим. Липсата на тактилни усещания при преминаване през него, дава възможност за позициониране на устройството на входа на помещението.

  За максимална яснота на изображението се използва специална апаратура. Работата й се състои в това да контролира техническите характеристики на подаване на потока и графичния обект. При това се взимат предвид температурата, посоката, скоростта и степента на ламинарният поток.

  Възможно е работните характеристики на трите потока да се настроят максимално еднакво за да се получи ясен триизмерен образ. Използват се и електрически вентилатори за работа с въздушните потоци. Размерите и разположението им зависят от модела на системата.

  Още един важен момент – изучаване и адаптация към характеристиките на мястото, където ще се позиционира екранът. В открити пространства най-голяма ефективност ще има вечер и през нощта, при това осветеността на екрана трябва максимално да съответства на естественото ниво на осветление през различните часове на денонощието.

  Възможна е употребата на лазерни лъчи за проектора. Технологията е търсена при презентации, в нощни клубове, при организиране на светлинни и лазер-шоута.

  Екранът от мъгла е идеално решение в зонирани пространства.

  При позиционирането им в увеселителни заведения трябва да се отчита фактът, че димът и прахът могат да повлияят на качеството на изображението.

  Максимален ефект от възприятието на проекцията се постига тогава, когато е тя е насочена към зрителя.

  За да се избегне изкривяване на светлинния лъч могат да се използват допълнителни съоръжения /козирки, паравани и др./